You are currently viewing Dreadlock készítés mint szolgáltatás

Dreadlock készítés mint szolgáltatás

A dreadlock nemcsak önmagától áll össze tincsekbe. Hanem ahhoz nem kevés boost-ra van szükség. Ezt pedig dreadlock készítésnek nevezzük. A folyamat még hozzáértők számára is sok órás műveletet jelent. Ez pedig több év után és speciális eszközök használata mellett hozható össze. 

Nem úgy van, hogy lefekszel és raszta hajjal ébredsz.

A rasta készítés lényege, hogy a hajszálakat csoportosítva – hétköznapi nevén dreadlock tincsekbe állítjuk össze. Ami pedig a fonástól vagy az egyszerű waxozástól annyiban különbözik, hogy a hajszálak  csomószerűen összeakaszkodnak. Mely filctoll belsejéhez hasonlító mintázatot fog adni a dreadlock tincseknek. Azért azt is érdemes hozzátenni, hogy a jól elkészített dreadlockot nem lehet kifésülni. Ellenben a kimosható wax vagy a fonás kibonthatóságával.

A dreadlock készítést megelőzően fontos tudnia a készítőnek, hogy milyen hajból fog milyen dreadlockot készíteni. Itt pedig félreértés ne essék: nem a haj sűrűségére, színére, vastagság vagyunk kíváncsiak. Hanem a haj hossza a fontos kérdés, illetve hogy bármilyen részén fel van-e nyírva a haj vagy teljes fejes jövendőbeli dreadlockról van szó. Továbbá szintúgy nem a színe, állaga és bármi egyéb tulajdonsága fontos az elkészítendő dreadlocknak, hanem az hogy milyen vastag tincseket szeretnénk végeredményként elérni.

Amennyiben a fenti információkat teljes részletességgel át tudjuk adni a dreadlock készítőnek, ő azonnal tudni fogja hogy mennyiért és mikor tudja elkészíteni számunkra az álom dreadlockot.