You are currently viewing Dreadlock javításának időintervallumairól

Dreadlock javításának időintervallumairól

A dreadlock javításán belül 2 fajta időperspektíváról lehet beszélni. Az egyik, miszerint mennyi ideig tart a javítás folyamata. A másik fontos adat pedig hogy a dreadlock horgolását követően milyen hosszú ideig nem szükséges egy újabb javítás kivitelezése.

Az előbbi eshetőség miszerint a dreadlock javításának időhossza függ leginkább attól hogy mennyire problémás a dreadlock amit javítani kell. Ehhez párosuló következő fontos adat, hogy mennyire profi az aki a dreadlockot javítja. Sajnos sokan nem is gondolnánk arra, de fontos információ, hogy mennyire tűri a horgolás kényelmetlenségét, hajhúzást, folyamatos ülést (bármi egyéb dolgot) az, akin a dreadlock javítása folyik.

Az utóbbi időfaktor pedig az, hogy a dreadlock horgolások között mennyi idő telik el. Akik végtelenül igényesek a dreadlockjukra, azok is kettő akár három, sokszor négy havonta járnak el egy teljes fejes raszta horgoltatásra. Mások 6 vagy 12 havonta horgoltatják a dreadlock hajukat. (A fenti szóhasználat senkit ne vezessen félre. Az, hogy valaki magának javítja azaz horgolja dreadlockját vagy eljár dreadlock mesterhez, jelen információ keretei között teljesen egyenértékű, azaz nem fontos tényező. A végeredmény ugyanaz: „javítottság”.) 

Fontos az igényesség szempontjából, hogy gondozott legyen a hajad.

Két különböző idő információról beszéltünk a fentiek során. Mégis valahol összefüggnek. Mindkettő a raszta igényességének optimalizált idejét jelenti. Továbbá valószínűsíthető, hogy hosszabb javítási kihagyás után jóval több időre lesz szükség a dreadlock horgolásához. Illetve hogyha jól meg lett horgolva a dreadlock, akkor akár több héttel hosszabb ideig is tart mire szétcsúszik a tincs annyira, hogy ismételten szép állapotának megőrzése érdekében el kell menni egy dreadlock javítóhoz.