You are currently viewing A dreadlock kibontása

A dreadlock kibontása

A dreadlock kifésülése nem legenda, lehetséges dolog. Nem is kell hozzá profi vagy hozzáértő kéz. Sőt, kivételes dolog a dreadlock kifésülése. Mivel az amatőr és a profi ugyanolyan technikával és ugyanannyi idő alatt képes ezt a műveletet elvégezni. Tehát spórolás miatt nem is érdemes profihoz fordulni a dreadlock kibontásánál. Egyszerűen követni kell az alábbiakban leírt minden sor lépését. Ameddig teljesen ki nem egyenesedik az összes hajszál.

Először is tudnunk kell, hogy raszta tincsek alsó 10-15 akár 20 cm-e is kifésülhető. Ez csak időben fog nekünk több problémát jelenteni. Továbbá a legtöbb esetben a kifésülést követően majdnem kétszerse lesz a normál hoszza az azt megelőző dreadlock tincsek hosszának. Azaz amekkora dreadlock tincs van előttünk, egyszerűen kétszer olyan hosszú haj lesz a végeredmény. Tehát ez sem igaz hogy kopasznak vagy rövid hajúnak kell lennie annak, aki meg akar szabadulni a dreadlock hajától.

A módszer pedig nem is bonyolult. Rengeteg balzsam és sűrű fogú fésű használata mellett, 20-30 percenként egy alapos hajmosás módszerének ismételgetése mellett lehet több óra hossza alatt a dreadlockot kibontani. Egyszerűen a fenti három metódus folyamatos rotálásával, ciklikus ismétlésével sok-sok óra alatt újra normális hajúvá válhatunk

Van amikor nem horgoltat valaki és ez történik.

Aki már egyszer dreadlockká vált, az könnyen végig fogja tudni ülni ezt a kifésülést. Hiszen a raszta készítés is sok óra hossza volt és mondhatni jóval fájdalmasabb művelet eredményeként született meg a dreadlock haja.