You are currently viewing A dreadlock mosása

A dreadlock mosása

A dreadlock hajat szintúgy mossuk akár a hosszú hétköznapi vagy a rövid mindennapi hajat. Szintén sampont és hajszárítót tovább vizet kell, hogy beszerezzünk ehhez a hihetetlen bonyolult művelethez. Előbbiekben szarkasztikusan szerettem volna arra utalni, hogy egyáltalán nem kell beiratkozni az egyetemre ahhoz, hogy valaki a dreadlockját tisztán tudja tartani.

Annyira kell figyelmet szánni, hogy a dreadlock mosásánál a sampon ne tartalmazzon szilikont vagy balzsamot. És természetesen plusz körben se vigyünk fel soha ilyen anyagokat a dreadlockunkra. A fentebb felsorolt két kémiai összetevő arra való, hogy a haj könnyen fésülhető legyen és ne kócolódjon össze. Tehát pont a rasztásodás megállítására lettek kitalálva. Emiatt nekünk nem lesz szükségünk ezekre a dolgokra. A fenti szerek használata a dreadlock tincseken akár egyetlen egy alkalom után is nagy javítást igénylő károkat okozhat.

Tévhit, hogy a raszták nem mosnak hajat.

A dreadlock mosását követően pedig hajszárítóval, búrával vagy bármilyen „hivatalos frizura szárító eszközzel” szárítsuk ki hajunkat. Ameddig egyáltalán nem érezzük azt nedvesnek, csak akkor fejezzük be a műveletet. Azért persze pihenni ér, a folyamatos zúgástól megfájdulhat a fejed, illetve a karod is elfáradhat. Mivel ha, nem szárítjuk meg teljesen a dreadlockot, az beposhadt marad és így sűrűbben kell mosni. Vagy esetleg bármilyen más negatív élmény is érhet minket – a viselőt – és annak közvetlen környezetét.