You are currently viewing Dreadlock horgolás

Dreadlock horgolás

A dreadlock nem csak úgy önmagától áll össze és marad egyben. Vért izzasztó művelet a dreadlock javítása, azaz a horgolása. Nem is tudja akárki ezt a folyamatot. Ügyes kézmozdulatokra van szükség ahhoz, hogy megfelelően tudjuk forgatni horgolótűt a dreadlock körül. 

Természetesen két külön dolog a tehetség és a tapasztalat a dreadlock javításánál. Lehetséges, hogy valaki annyira ügyes hogy egy nap alatt elsajátítja a megfelelő mozgásformát. Csak kicsit gyakorolnia kell még a dolgokat ahhoz, hogy gyorsabban tudja behúzni a dreadlock tincsbe a kiálló hajszálakat. Mások lehet, hogy nem ügyesek az ilyenfajta kézmozdulatokban. De mégis pár hét, pár hónap gyakorlatát követően ugyanolyan ügyesen fognak bánni a dreadlock javító eszközzel, ahogy a tehetségesek teszik ugyanennyi idő után.

Alaposan járjunk utána, hogy kire bízzuk a hajunkat.

A legtöbben a horgolótű méretét tekintve 0,75 mm és 1,5 mm méretek közötti horgolótűket használnak a dreadlock javításánál. Ami különbségnek oka leginkább kényelmi szempont, illetve hogy ki mennyire szeretne gyorsan haladni a dreadlock készítése közben. Természetesen minél kisebb a horgolótű mérete annál több idő de egyben alaposabb munka is lesz a végeredmény.